Babysim

Barnet skall vara minst tre månader för att orka med ett pass på 30 minuter, små barn behöver olika lång tid att komma in i rutiner. För tidigt födda eller tvillingar kan behöva växa till sig lite extra. I detta första skedet av småbarnsim vänjs bebisarna på ett lugnt och tryggt sätt att röra sig i vattnet, vi sjunger och övar olika grepp. De första simturerna under ytan sker först när både förälder och barn känner sig redo. Det är aldrig försent att börja babysimma, jag har kurser för alla åldrar oavsett om de simmat tidigare eller ej. I mån av plats kan bägge föräldrarna deltaga i bassängen. Babyn skall ha en tättslutande byxa eller badblöja, jag säljer babysimbyxor -150 kr
Pris:1550 kr för 8 veckor + teori – anmälan är bindande och inkluderar en bokningsavgift 300 kr

1-årssim

Nu har barnet upptäckt att de kan göra saker på egen hand och tycker det är fantastiskt kul att gå i trappan, på mattan, klättra mm. Här lär vi barnen att ta konsekvenserna av sitt eget handlande utan risk för skador. En ettåring kan också bli klängig i perioder, det vill ha uppmärksamhet. Det gäller att vara tydlig och alltid ge barnet bekräftelse. De dykvana barnen tar sig fram 1-2 m under vattnet och kan orientera sig tillbaka till kanten när de hoppar eller dyker i. Ryggläget kan vara en utmaning… Halkstrumpor är ett måste till och från bassängen!
Pris: 1450 kr för 8 veckor – anmälan är bindande och inkluderar en bokningsavgift 300 kr

Minisim

Simningen är ett stort äventyr för denna ålder; ca 2-4år. Men det är viktigt att göra samma saker så min hinderbana passar utmärkt för att varje barn ska få göra sin favoritövning och samtidigt traggla igenom det som kanske inte är så kul… Då är det roligare att hämta upp ett sprutdjur på botten av trappsteget och spruta vatten på föräldern eller mig! Barnen vill gärna visa upp sig och har sämre tålamod att vänta på de andra barnen. Crawltekniken är mycket mer utvecklad och det övas stora grävararmar: Bamse, bamse spindel. De tar sina första simmärken (40 kr/st).
Pris: 1450 kr för 8 veckor – anmälan är bindande och inkluderar en bokningsavgift 300 kr

Simskola max 6 år

Nu ska barnen lära sig bröstsim och liksidigt ryggsim, flyta på rygg och dyka från kanten. Ryggsim eller göra simänglar är det lättaste simsättet. Bentagen övas mycket för att få upp tekniken att hålla kroppen så nära vattenytan som möjligt. De barn som hellre simmar under vattenytan tränar jag att hämta luft under tiden de simmar och de barnen som inte gärna doppar huvudet tränar jag att succesivt komma djupare ner med ansiktet, blåsa bubblor är första steget. Repetera och öva gärna mellan gångerna så lär sig barnet att simma fortare. Minisimskola kallar jag det när barnen har varsin vuxen med i vattnet. Det finns många simmärken att ta upp till 10 m (40kr/st)
Pris: 1450 kr för 8 veckor – anmälan är bindande och inkluderar en bokningsavgift 300 kr
NYHET! Sommartid kan du boka plats för sommarsimskola/märkestagning i Ivösjön

Vattengympa

Härlig träning för hela kroppen i det 34,4-gradiga vattnet! Ett styrkepass till medryckande musik höjer konditionen men framför allt rörligheten och avslutas med avslappning.
Pris: 1700/1800 kr för 15 veckor – drop-in 150 kr alla pass ska förbokas

VattenYoga ingår i slutet av vattengympan

En skön, balanserande och stretchande träning fyller Dig med lugn.